1 z 15
Przewijaj galerię w dół
Zimne nóżki, galareta, galert to różne nazwy...
fot. 123rf.com/ zhuravlevaanna

Galareta

Zimne nóżki, galareta, galert to różne nazwy najpopularniejszej zakąski w czasach PRL-u. Galareta z dwoma kieliszkami wódki nazywana była meduzą. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć zdjęcia z czasów PRL-u.

2 z 15
Trzy kobiety przy stole jedzą ciasto, piją wódkę i kawę....
fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe

Stół z zakąskami

Trzy kobiety przy stole jedzą ciasto, piją wódkę i kawę. Zdjęcie pochodzi z 1971 roku.

3 z 15
Bankiet wydany z okazji przekazania PAI Interpress samochodu...
fot. PAP/ Leszek Łożyński

Bankiet

Bankiet wydany z okazji przekazania PAI Interpress samochodu Tarpan przez Fabrykę Samochodów Rolniczych Polmo w Poznaniu. W przyjęciu uczestniczy redaktor naczelny PAI Interpress (Polskiej Agencji Informacyjnej Interpress) Mirosław Wojciechowski (na końcu stołu z lewej). Zdjęcie wykonano w styczniu 1980 roku w Poznaniu.

4 z 15
Najpopularniejszą zagrychą na ciepło na imieninach były...
fot. Andrzej Banas/archiwum PolskaPress/Gazeta Krakowska

Flaki

Najpopularniejszą zagrychą na ciepło na imieninach były flaki. Obowiązkowe podawane z pokrojonymi kromkami chleba.

Pozostało jeszcze 10 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo