5 z 15
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, dodaj mięso mielone i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Spaghetti bolognese. Krok 3

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, dodaj mięso mielone i obsmażaj przez kilka minut.

6 z 15
Dodaj warzywa i podsmaż jeszcze dwie minuty. Jeśli chcesz...
fot. Katarzyna Puczyńska

Spaghetti bolognese. Krok 4

Dodaj warzywa i podsmaż jeszcze dwie minuty. Jeśli chcesz dodać wino, to wlej je teraz na patelni i gotuj ok. 5 minut. Jeśli nie dodaje wina, to przejdź do następnego kroku.

7 z 15
Wlej wodę lub bulion. Dodaj także pomidory w puszce lub...
fot. Katarzyna Puczyńska

Spaghetti bolognese. Krok 5

Wlej wodę lub bulion. Dodaj także pomidory w puszce lub przecier pomidorowy. Wymieszaj.

8 z 15
Dodaj przyprawy i przykryj sos pokrywką. Ustaw mały ogień i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Spaghetti bolognese. Krok 6

Dodaj przyprawy i przykryj sos pokrywką. Ustaw mały ogień i gotuj pod przykryciem przez około 1 godzinę.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

Zobacz również

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik