1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Nadziewana papryka może być podawana w wersji wegańskiej,...
fot. 123rf.com/whitestorm/zdjęcie ilustracyjne

Papryka faszerowana

Nadziewana papryka może być podawana w wersji wegańskiej, wegetariańskiej lub mięsnej z ryżem.

2 z 8
Farsz do papryki warto doprawić suszonym lub świeżym...
fot. 123rf.com/lapis2380

Majeranek

Farsz do papryki warto doprawić suszonym lub świeżym majeranek. Zioło nie tylko podkreśli smak mięsa, ale pomoże w procesie trawienia.

3 z 8
Tradycyjnie przygotowuje się nadzienie z białego ryżu i...
fot. Anna Daniluk

Biały ryż

Tradycyjnie przygotowuje się nadzienie z białego ryżu i mięsa. Taki farsz przypomina nadzienie do polskich gołąbków. Można też zrobić zdrowszą wersję dania korzystając z brązowego ryżu i mięsa kurczaka.

4 z 8
Przepis na faszerowaną paprykę poleca użyć wieprzowiny,...
fot. 123rf.com/maxsheb

Mięso mielone

Przepis na faszerowaną paprykę poleca użyć wieprzowiny, wołowiny lub baraniny. Warto wiedzieć, że tłuste mięso sprawia, że papryka będzie smaczniejsza, gdyż dzięki tłuszczowi łatwiej wchłonie wszystkie smaki.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA