1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. 123rf.com/whitestorm/zdjęcie ilustracyjne
Papryka faszerowana
Nadziewana papryka może być podawana w wersji wegańskiej, wegetariańskiej lub mięsnej z ryżem.
2 z 8

fot. 123rf.com/lapis2380
Majeranek
Farsz do papryki warto doprawić suszonym lub świeżym majeranek. Zioło nie tylko podkreśli smak mięsa, ale pomoże w procesie trawienia.
3 z 8

fot. Anna Daniluk
Biały ryż
Tradycyjnie przygotowuje się nadzienie z białego ryżu i mięsa. Taki farsz przypomina nadzienie do polskich gołąbków. Można też zrobić zdrowszą wersję dania korzystając z brązowego ryżu i mięsa kurczaka.
4 z 8

fot. 123rf.com/maxsheb
Mięso mielone
Przepis na faszerowaną paprykę poleca użyć wieprzowiny, wołowiny lub baraniny. Warto wiedzieć, że tłuste mięso sprawia, że papryka będzie smaczniejsza, gdyż dzięki tłuszczowi łatwiej wchłonie wszystkie smaki.