5 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Churros. Krok 4
Gdy masa stygnie, możesz przygotować sos: zagotuj śmietankę, zdejmij z ognia i dodaj kawałki czekolady i wymieszaj. Możesz dosmakować sos np. cynamonem lub chilli.
6 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Churros. Krok 5
Do przestudzonego ciasta wbijaj po jednym jajku łącząc łyżką lub mikserem.
7 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Churros. Krok 6
Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego lub strzykawki dekoracyjnej, z końcówką w kształcie gwiazdki. Możesz użyć także woreczka na mrożonki i odciąć jego róg. Rozgrzej tłuszcz (do 180 stopni).
8 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Churros. Krok 7
Ostrożnie wyciskaj kawałki ciasta do tłuszczu, odcinając nożyczkami lub nożem