5 z 17
Jedną część ciasta rozwałkuj i przełóż do blaszki wyłożonej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto zemsta teściowej. Krok 4

Jedną część ciasta rozwałkuj i przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 170 stopni, na 35 minut.

6 z 17
Ubij bezę z białek i cukru. Rozwałkuj drugi blat ciasta i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto zemsta teściowej. Krok 5

Ubij bezę z białek i cukru. Rozwałkuj drugi blat ciasta i wyłóż na niego bezę, delikatnie rozsmarowując.

7 z 17
Wierzch bezy posyp płatkami migdałowymi. Tak przygotowany...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto zemsta teściowej. Krok 6

Wierzch bezy posyp płatkami migdałowymi. Tak przygotowany drugi blat również piecz 15 minut w 170 stopniach, przykryj papierem do pieczenia i piecz kolejne 25 minut.

8 z 17
Dzięki przykryciu ciasta podczas pieczenia migdały się nie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto zemsta teściowej. Krok 7

Dzięki przykryciu ciasta podczas pieczenia migdały się nie przypalą. Powinny być chrupiące i lekko podpieczone.

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik