1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. CCat82/Getty Images
Wątróbka z jabłkiem
Wątróbka to danie niezbyt lubiane, ale ma swoich smakoszy, którzy się nią zajadają. Wystarczy, że dodacie do niej jeden składnik, a posmakuje wybornie.
2 z 6

fot. pixabay.com/Buntysmum/zdjęcie ilustracyjne
Czerwona cebula
Do wątróbki świetnie pasują różne rodzaje cebuli. Warto sięgać po pokrojoną w plastry, piórka lub w kostkę cebulę czerwoną.
3 z 6

fot. 123rf.com/lapis2380/zdjęcie ilustracyjne
Majeranek
W kuchni polskiej wątróbki najczęściej doprawiane są majerankiem, który poprawia ich strawność.
4 z 6

fot. pixabay.com/MarcoRoosink/zdjęcie ilustracyjne
Jabłko
Do wątróbki warto dodawać soczyste jabłko o słodko-kwaśnym smaku.