1 z 18
Przewijaj galerię w dół
Przepyszne jagodzianki z lukrem. Zobacz, jak je przygotować....
fot. Katarzyna Puczyńska

Bułeczki z jagodami

Przepyszne jagodzianki z lukrem. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 18
Zacznij od umycia jagód w zimnej wodzie. Najlepiej nalej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 1

Zacznij od umycia jagód w zimnej wodzie. Najlepiej nalej wodę do miski, wrzuć jagody i delikatnie poruszaj je rękami. Później wylej wodę i przełóż jagody na sitko.

3 z 18
Kolejnym krokiem jest zrobienia zaczynu: wkrusz drożdże do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 2

Kolejnym krokiem jest zrobienia zaczynu: wkrusz drożdże do miseczki, dodaj 1 łyżeczkę cukru, 2 łyżki mleka i posyp szczyptą mąki.

4 z 18
Wymieszaj, aż całość będzie płynna. Odstaw zaczyn w ciepłe...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 3

Wymieszaj, aż całość będzie płynna. Odstaw zaczyn w ciepłe miejsce na ok. 10 minut. Musi ruszyć tzn. nieco podrosnąć.

Pozostało jeszcze 13 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem