1 z 18
Przewijaj galerię w dół
Przepyszne jagodzianki z lukrem. Zobacz, jak je przygotować....
fot. Katarzyna Puczyńska

Bułeczki z jagodami

Przepyszne jagodzianki z lukrem. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 18
Zacznij od umycia jagód w zimnej wodzie. Najlepiej nalej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 1

Zacznij od umycia jagód w zimnej wodzie. Najlepiej nalej wodę do miski, wrzuć jagody i delikatnie poruszaj je rękami. Później wylej wodę i przełóż jagody na sitko.

3 z 18
Kolejnym krokiem jest zrobienia zaczynu: wkrusz drożdże do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 2

Kolejnym krokiem jest zrobienia zaczynu: wkrusz drożdże do miseczki, dodaj 1 łyżeczkę cukru, 2 łyżki mleka i posyp szczyptą mąki.

4 z 18
Wymieszaj, aż całość będzie płynna. Odstaw zaczyn w ciepłe...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 3

Wymieszaj, aż całość będzie płynna. Odstaw zaczyn w ciepłe miejsce na ok. 10 minut. Musi ruszyć tzn. nieco podrosnąć.

Pozostało jeszcze 13 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Zobacz również

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem