1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. Kasia Nowicka
Sos holenderski
Sos holenderski to świetny dodatek do szparagów oraz dań z grilla.
2 z 6

fot. Kasia Nowicka
Jak zrobić sos holenderski?
Sos holenderski to dodatek do jajek lub wędlin. Świetnie smakuje podany w trakcie śniadania wielkanocnego. Kliknij zdjęcie, żeby przejść do galerii i zobaczyć, jak go zrobić.
3 z 6

fot. Kasia Nowicka
Jak zrobić sos holenderski? Krok 1 i 2
Żółtka, sok z cytryny włóż do słoika z szeroką szyjką. W małym rondelku rozpuść masło. Ostudź do temperatury pokojowej.
4 z 6

fot. Kasia Nowicka
Sos holenderski. Krok 3
Do słoika włóż blender i dokładnie zmiksuj żółtka z sokiem z cytryny i solą.