5 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Szparagi z boczkiem i jajkiem. Krok 3
Zwiń po trzy szparagi w plasterek boczku.
6 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Szparagi z boczkiem i jajkiem. Krok 4
Na patelni rozgrzej masło klarowane i połóż szparagi.
7 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Szparagi z boczkiem i jajkiem. Krok 5
Obsmażaj szparagi z obu stron, aż boczek się ładnie zrumieni.
8 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Szparagi z boczkiem i jajkiem. Krok 6
Gdy jajka się ugotują, obierz je i przekrój na pół. Zdejmij szparagi z patelni i zmniejsz ogień. Połóż na patelnię dwie łyżki masła klarowanego, pietruszkę i jeśli lubisz, to posiekany czosnek. Zamieszaj całość i polej tak przygotowanym sosem szparagi i jajko.