1 z 14
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka z papierówek na kruchym cieście
Pyszna szarlotka z kwaśnymi jabłkami rozpływa się w ustach.W przygotowaniu tego deseru najwięcej czasu zajmuje obranie i starcie jabłek i chłodzenie kruchego ciasta przed upieczeniem.
2 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka z papierówek na kruchym cieście. Przepis
Do przygotowania szarlotki użyj jabłek papierówek, antonówek lub szarej renety.
3 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka z papierówek. Krok 1.
Przygotowanie szarlotki zacznij od zagniecenia kruchego ciasta. Na stolnicy posiekaj mąkę z masłem, dodaj żółtka, proszek do pieczenia i cukier puder.
4 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Szarlotka z papierówek. Krok 2.
Zagnieć szybko kruche ciasto (najlepiej jak najmniej rozgrzewać je rękami) i podziel na dwie części. Owiń je folią spożywczą i schowaj do lodówki.