5 z 11
Powoli wlewaj bardzo gorące mleko do jajecznej masy, cały...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tradycyjne lody na żółtkach. Krok 4

Powoli wlewaj bardzo gorące mleko do jajecznej masy, cały czas mieszając.

6 z 11
Przelej masę do wysokiego garnka i postaw na małym ogniu....
fot. Katarzyna Puczyńska

Tradycyjne lody na żółtkach. Krok 5

Przelej masę do wysokiego garnka i postaw na małym ogniu. Mieszaj, aż masa zgęstnieje. Nie należy jej gotować.

7 z 11
Tak przygotowaną masę przestudź. Następnie dodaj do niej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tradycyjne lody na żółtkach. Krok 6

Tak przygotowaną masę przestudź. Następnie dodaj do niej śmietankę i dokładnie wymieszaj. Całość zamroź w zamrażalce lub maszynie do lodów. Jeśli mrozisz lody tradycyjnym sposobem w zamrażarce, pamiętaj, by po godzenie je przemieszać widelcem.

8 z 11
Lody gotowe. Możesz podawać je same lub np. z kawałkiem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tradycyjne lody na żółtkach. Krok 7

Lody gotowe. Możesz podawać je same lub np. z kawałkiem ulubionego ciasta np. szarlotki sypanej czy szarlotki na kruchym cieście.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

Zobacz również

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik