1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Sos tatarski w szklanej misce
Domowy sos tatarski świetnie podkreśli smak jajek na Wielkanoc. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć składniki sosu tatarskiego.
2 z 8

fot. Anna Daniluk
Składniki sosu tatarskiego
Sos tatarski składa się z czterech podstawowych składników. Wśród nich jest majonez i grzyby marynowane.
3 z 8

fot. Anna Daniluk
Grzyby w sosie tatarskim
Wedle upodobania grzyby można pokroić w mniejszą lub większą kostkę. W sosie tatarskim świetnie smakują borowiki.
4 z 8

fot. Anna Daniluk
Ogórki kiszone w sosie tatarskim
Najlepiej korzystać z domowych kiszonych ogórków. Jednak niektóre gospodynie domowe dopuszczają korzystanie z ogórków konserwowych. Wtedy należy pamiętać, że sos tatarski będzie miał octowy smak.