1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. Krzysztof Kapica
Proziaki
Podróżując po Polsce, warto sięgnąć po regionalne przysmaki. Na Podkarpaciu jedną z obowiązkowych przekąsek do wypróbowania są proziaki. Proste i tanie danie podawane np. z twarogiem. Kliknij obrazek, aby zobaczyć interesujące potrawy z całej Polski.
2 z 9

fot. Arkadiusz Lawryniec/archiwum PolskaPress
Rulada
Będąc na Śląsku koniecznie zjedzcie ruladę z modrą kapustą i kluskami śląskimi.
3 z 9

fot. Jan Hubrich/archiwum PolskaPress/Gazeta Krakowska
Obwarzanek krakowski
Po dziś dzień wiele piekarni sprzedaje oryginalne obwarzanki z sezamem.
4 z 9

fot. gov.pl/CC by 3.0
Kiszczok
To jedno z dań, które można zjeść w województwie kujawsko-pomorskim. Gotowane jest z resztek kaszanki.