1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Jajka w sosie musztardowym
Przepis na jajka w sosie musztardowym jest bardzo prosty i tani do przygotowania. Warto podać je z ziemniakami i solidną porcją koperku i szczypiorku. Zobacz, jak przygotować wyśmienite jajka w sosie musztardowym. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Jajka w sosie musztardowym. Krok 1
Ugotuj i obierz jajka. Następnie odmierz wszystkie potrzebne składniki do sosu: masło, mąkę, musztardę, bulion i śmietankę.
3 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Jajka w sosie musztardowym. Krok 2
Proponuję użyć musztardy sarepskiej ostrej. Jednak możesz użyć każdej innej musztardę, według upodobania np. delikatesowej czy łagodnej.
4 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Jajka w sosie musztardowym. Krok 3
W garnuszku rozpuść masło, dodaj mąkę i podsmaż. Następnie wlej powoli bulion, cały czas mieszając, by nie powstały grudki.