1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Karkówka w pikantnej marynacie
Zobacz, jak przygotować karkówkę z grilla lub patelni, która będzie miękka i soczysta. Poznaj etapy przygotowania na zdjęciach.
2 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Karkówka z grilla. Krok 1
Karkówka będzie pyszna, jeśli zamarynujesz ją wcześniej. Najlepiej przygotować mięso w marynacie na dzień przed planowanym grillowaniem. Dzięki temu karkówka nie będzie gumowata i twarda. Karkówkę pokrój na plastry ok. 1 cm grubości.
3 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Karkówka z grilla. Krok 2
Przygotuj prostą i wyrazistą marynatę. Najpierw wymieszaj w miseczce ketchup, musztardę i przyprawy. Warto dodać ostrej papryki lub chili.
4 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Karkówka z grilla. Krok 3
Plastry karkówki smaruj marynatą z obu stron i ułóż w osobnym naczyniu. Przykryj całość filią spożywczą i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.