1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Tiramisu pistacjowe
Domowe tiramisu pistacjowe warto zrobić na bazie pasty zrobionej z samych orzechów. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania deseru.
2 z 6

fot. Anna Daniluk
Krem do tiramisu pistacjowego
Prosty krem należy zrobić z kogla-mogla, serka mascarpone i pasty pistacjowej.
3 z 6

fot. Anna Daniluk
Układanie warstw tiramisu pistacjowego
Tiramisu pistacjowe powstaje poprzez układanie warstw namoczonych w kawie biszkoptów, kremu pistacjowego, ponownie warstwy biszkoptów nasączonych espresso, kremu. Na koniec tiramisu można udekorować rozkruszonymi pistacjami.
4 z 6

fot. Anna Daniluk
Pistacje
Warto wybierać pistacje, które nie są solone. Dzięki temu nie zaburzy się słodkiego smaku deseru.