5 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżowy leniwiec z jabłkami. Krok 2
Na drożdże wsyp cukier i dodaj cukier waniliowy. Kolejną warstwą będą roztrzepane widelcem jajka.
6 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżowy leniwiec z jabłkami. Krok 3
Ostrożnie wlej olej, a następnie mleko. Nie musisz podgrzewać mleka, ale dobrze, by było w temperaturze pokojowej.
7 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżowy leniwiec z jabłkami. Krok 5
Na koniec wsyp mąkę pszenną i szczyptę soli. Nic nie mieszaj. Składniki mają być ułożone warstwami. Przykryj miskę ściereczką lub folią spożywczą i dostaw na minimum godzinę.
8 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżowy leniwiec z jabłkami. Krok 6
Ciasto będzie stopniowo "pracować". W tym czasie możesz przygotować bardzo prostą kruszonkę: wymieszaj łyżką mąkę, cukier, wanilię i rozpuszczone masło. Schowaj kruszonkę do lodówki.