5 z 7
Wystudzone mleko z masłem trzeba wlać do mąki pszennej i...
fot. Anna Daniluk

Krok 4.

Wystudzone mleko z masłem trzeba wlać do mąki pszennej i przy pomocy widelca wymieszać do uzyskania masy o gęstości śmietany. Taką masę trzeba odstawić na minimum 30 minut do wyrośnięcia. Następnie wyrośnięte ciasto trzeba smażyć na rozgrzanym oleju z ułożonymi plastrami truskawek na wierzchu.

6 z 7
Gotowe racuchy z truskawkami warto odsączyć na papierowym...
fot. Anna Daniluk

Racuchy z truskawkami oprószone cukrem pudrem

Gotowe racuchy z truskawkami warto odsączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem i ułożyć na wierzchu listki mięty.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie