1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Torcik bezowy z kremem kawowym. Przepis
Mały torcik bezowy z pysznym, intensywnie kawowym kremem. Zobacz, jak przygotować taki smakołyk. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Torcik bezowy z kremem kawowym. Krok 1
Zacznij od ubijania samych białek. Gdy piana będzie robić się już biała i gęstsza zacznij stopniowo dosypywać cukier. Ubijaj około 15 minut, aż masa będzie lśniąca.
3 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Torcik bezowy z kremem kawowym. Krok 2
Pod koniec ubijania dodaj sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Ubijaj jeszcze minutę. Wykładaj płaskie beziki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Możesz to zrobić rękawem cukierniczym lub po prostu małą łyżeczką.
4 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Torcik bezowy z kremem kawowym. Krok 3
Piecz beziki w 110 stopniach przez półtorej godziny. Gotowe i wystudzone beziki złóż po dwa.