5 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z czereśniami. Krok 4
Zacznij ubijać białka na wysokich obrotach. Gdy piana będzie biała i gęstsza, to wsypuj porcjami cukier. Miksuj, aż piana będzie gęsta i lśniąca.
6 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z czereśniami. Krok 5
Zmniejsz obroty miksera i dodaj żółtka. Następnie wsyp porcjami mąkę ziemniaczaną i zmielone migdały.
7 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z czereśniami. Krok 6
Miksuj jeszcze tylko chwilę, do połączenia składników.
8 z 15

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z czereśniami. Krok 7
Wyłóż zmiksowane ciasto na czereśnie i delikatnie wygładź. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego an 170 stopni. Piecz około 35 minut.