5 z 8

fot. Anna Daniluk
Układanie pierwszej warstwy zapiekanki ziemniaczanej z warzywami
W wysmarowanej masłem formie należy ułożyć połowę ziemniaków, ułożyć cukinię i karmelizowaną cebulę. Wierzch trzeba posypać parmezanem.
6 z 8

fot. Anna Daniluk
Druga warstwa zapiekanki ziemniaczanej z warzywami
Na pierwszej warstwie należy ułożyć pozostałe ziemniaki i cukinię, a następnie śmietanką równomiernie polać od góry. Danie należy wstawić do nagrzanego piekarnika do 180° Celsjusza na godzinę z wierzchem przykrytym folią aluminiową. Potem należy zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut, aż się zarumieni od góry.
7 z 8

fot. Anna Daniluk
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami
Gotowa zapiekanka ziemniaczana z warzywami może być podana z prostą sałatką z pomidorów.