5 z 8
W wysmarowanej masłem formie należy ułożyć połowę...
fot. Anna Daniluk

Układanie pierwszej warstwy zapiekanki ziemniaczanej z warzywami

W wysmarowanej masłem formie należy ułożyć połowę ziemniaków, ułożyć cukinię i karmelizowaną cebulę. Wierzch trzeba posypać parmezanem.

6 z 8
Na pierwszej warstwie należy ułożyć pozostałe ziemniaki i...
fot. Anna Daniluk

Druga warstwa zapiekanki ziemniaczanej z warzywami

Na pierwszej warstwie należy ułożyć pozostałe ziemniaki i cukinię, a następnie śmietanką równomiernie polać od góry. Danie należy wstawić do nagrzanego piekarnika do 180° Celsjusza na godzinę z wierzchem przykrytym folią aluminiową. Potem należy zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut, aż się zarumieni od góry.

7 z 8
Gotowa zapiekanka ziemniaczana z warzywami może być podana z...
fot. Anna Daniluk

Zapiekanka ziemniaczana z warzywami

Gotowa zapiekanka ziemniaczana z warzywami może być podana z prostą sałatką z pomidorów.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik