17 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik Izaura. Krok 14
Piecz sernik Izaura w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, przez około 1 godzinę.
18 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik Izaura. Krok 15
Zostaw sernik w blaszce do wystudzenia. Potrzebuje on nieco czasu, by się zestalić i by dobrze było go pokroić.
19 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik Izaura. Krok 16
Wystudzony sernik posyp cukrem pudrem dla dekoracji. Możesz także ozdobić go czekoladową polewą i posypać wiórkami kokosowymi czy podprażonymi płatkami migdałowymi.
20 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik Izaura. Krok 17
Polewę do ciasta najlepiej zrobić roztapiając w kąpieli wodnej 150 g czekolady gorzkiej lub deserowej z 50 g masła.