5 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik Izaura. Krok 3
Oddziel żółtka od białek. Przelej wystudzoną masę do dużej miski. Zacznij miksować, dodając żółtka oraz mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.
6 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik Izaura. Krok 4
Białka ubij. Piana nie musi być bardzo sztywna, dzięki temu ciasto nie będzie zbyt suche.
7 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik Izaura. Krok 5
Dodaj ubite białka do ciasta i delikatnie wymieszaj. Gotowe. Odstaw czekoladowe ciasto na chwilę na bok. Teraz pora na masę serową.
8 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik Izaura. Krok 6
Zmiel półtłusty twaróg w maszynce, na średnich oczkach lub przeciśnij przez praskę. Możesz także kupić ser z wiaderka, który nie wymaga zmielenia. Ja jednak zdecydowanie wolę serniki z samodzielnie zmielonego twarogu.