4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na Kaszubach bardzo popularne były „pieczonki” – ryby...
fot. pixabay.com/vargazs

Postne zupy prababci, czyli co jeść w Wielkim Poście zgodnie z ludowym zwyczajem? Królował nie tylko żur

Na Kaszubach bardzo popularne były „pieczonki” – ryby przypiekane obustronnie na kręgach pieca kuchennego (fajerkach). Przed spożyciem moczono je w słonej wodzie.

Zobacz również

"Z naszej perspektywy. Architektura sakralna Hajnówki i okolic"

"Z naszej perspektywy. Architektura sakralna Hajnówki i okolic"

Osoby o tych imionach są najmądrzejsze. To te imiona mają zaprogramowaną inteligencję

Osoby o tych imionach są najmądrzejsze. To te imiona mają zaprogramowaną inteligencję

Polecamy

Ten makaron ze szparagami i kurczakiem zrobisz w mig. Prosty i pyszny obiad

Ten makaron ze szparagami i kurczakiem zrobisz w mig. Prosty i pyszny obiad

Pyszny i prosty pomysł na pierś z kurczaka. Obiad tylko w 20 minut

Pyszny i prosty pomysł na pierś z kurczaka. Obiad tylko w 20 minut

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek