1 z 7
Przewijaj galerię w dół

fot. Mariusz Kapala/archiwum Gazeta Lubuska
„Atlas mięsa. Fakty i dane na temat zwierząt, które zjadamy” to darmowa publikacja przedstawiająca w kompleksowy sposób problematykę hodowli zwierząt. Kliknij w obrazek, aby zobaczyć galerię.
2 z 7

fot. materiały prasowe fundacji Heinricha Bölla/picture: Ellen Stockmark, edycja obrazu: Roland Koletzki
„Atlas mięsa. Fakty i dane na temat zwierząt, które zjadamy”
W publikacji możemy w przystępny sposób dowiedzieć się o przetwórstwie mięsa w Polsce.
3 z 7

fot. Bartz/Stockmar/Studio27/CC by 4.0
12 krótkich lekcji o mięsie i o świecie
4 z 7

fot. Joanna Urbaniec/PolskaPress
Aż 10% młodych ludzi w wieku 18-24 lat deklaruje mniejsze spożycie mięsa
W przyszłości chcą go dalej ograniczać i rozważają wegetarianizm. Zapytano 1300 osób.