1 z 13
Przewijaj galerię w dół
Ciasto krówka to biszkopt przełożony pysznym kremem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto krówka to biszkopt przełożony pysznym kremem kajmakowym i ozdobiony orzechami i czekoladą. Zrobisz je niemal błyskawicznie. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 13
Ciasto krówka jest bardzo proste i szybkie do przygotowania....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto krówka na biszkopcie. Przygotowanie

Ciasto krówka jest bardzo proste i szybkie do przygotowania. Warto je zrobić na biszkopcie z samych białek.

3 z 13
Zacznij ubijać białka mikserem. Dodawaj stopniowo cukier i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto krówka na biszkopcie. Krok 1

Zacznij ubijać białka mikserem. Dodawaj stopniowo cukier i wanilię. Zmniejsz obroty miksera, wlej olej, a na koniec wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

4 z 13
Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto krówka na biszkopcie. Krok 2

Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw je do dobrze nagrzanego piekarnika na 180 stopni Celsjusza. Piecz ciasto ok. pół godziny.

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zobacz również

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek