1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Śledź - to danie często gości na polskich stołach,...
fot. KAROLINA MISZTAL / POLSKA PRES

Śledź - to danie często gości na polskich stołach, szczególnie podczas ostatków

2 z 7
Śledzie można przygotować w wersji wykwintnej, ale na...
fot. Piotr Warczak/archiwum Polska Press

Śledzie można przygotować w wersji wykwintnej, ale na ostatkowej imprezie świetnie sprawdzą się też śledzie marynowane z ogórkiem kiszonym i jajkiem na twardo, jeśli ktoś lubi.

3 z 7
Podczas ostatków na stołach pojawiały się m.in. śląskie...
fot. Dawid Łukasik/ archiwum Polska Press

Podczas ostatków na stołach pojawiały się m.in. śląskie pączki, czyli kreple

4 z 7
Popularne są również sałatki, np. z dodatkiem rukoli i...
fot. Waldemar Wylegalski / Polska Press / Zdjęcie ilustracyjne

Śledzik, czyli ostatki. Co jeść i pić podczas ostatniego dnia karnawału?

Popularne są również sałatki, np. z dodatkiem rukoli i granatu.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka