17 z 25

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Shrek. Krok 14
Pora na krem śmietanowy. Najpierw rozpuść cytrynową galaretkę w małej ilości wrzącej wody. Odstaw. Gdy galaretka będzie całkowicie wystudzona, zacznij ubijać śmietankę kremówkę.
18 z 25

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Shrek. Krok 15
Do ubitej śmietany wlej wystudzoną galaretkę i wymieszaj. Przełóż krem na ciasto i wygładź. Schowaj do lodówki.
19 z 25

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Shrek. Krok 16
Dwie zielone galaretki rozpuść w przegotowanej wodzie (800 ml). Wystudź. Gdy zacznie już lekko tężeć, udekoruj nią wierzch ciasta.
20 z 25

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Shrek. Krok 17
Ciasto Shrek należy schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Można zrobić je nawet dzień wcześniej.