1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Buraczki zasmażane
Buraczki zasmażane to nie tylko smaczny dodatek do obiadu, ale przede wszystkim bardzo zdrowe danie. Sprawdź prosty przepis na buraczki na ciepło. Zobacz w galerii, jak je przygotować.
2 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Buraczki zasmażane. Krok 1
Ugotuj buraki do miękkości, może to zająć 1-1,5 godziny. Możesz także upiec je w piekarniku.
3 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Buraczki zasmażane. Krok 2
Przestudzone buraczki obierz ze skórki, odetnij twardą część i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
4 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Buraczki zasmażane. Krok 3
W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę pszenną i chwilę podsmaż. Dodaj buraczki i dokładnie wymieszaj.