1 z 7
Przewijaj galerię w dół

fot. 123rf.com/ivanovanton/zdjęcie ilustracyjne
Ubita aquafaba
Aquafaba to woda powstała po gotowaniu ciecierzycy lub konkretnych rodzajów fasoli. Można korzystać też z płynu z puszki lub słoika z ciecierzycą.
2 z 7

fot. Anna Daniluk
Hummus z ciecierzycy
Ubita aquafaba dodana do hummusu zwiększy jego kremowość i sprawi, że będzie się łatwiej rozsmarowywać.
3 z 7

fot. 123rf.com/handmadepictures/zdjęcie ilustracyjne
Majonez wegański
Ubita aquafaba to bazowy składnik domowego majonezu wegańskiego. Zrobisz go w 10 minut.
4 z 7

fot. Katarzyna Puczyńska
Składniki na bezę
Woda z ciecierzycy to świetny zamiennik białka jajka. Można przygotować z nią wegański deserhttps://stronakuchni.pl/wysmienita-beza-pavlova-z-rabarbarem-slodki-prezent-na-dzien-matki-przepis-na-beze-ktora-smakuje-jak-z-najlepszej-cukierni/ar/c17-17566649.