1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Kuchnia Lucyny Ćwierczakiewiczowej była kuchnią dla klasy...
fot. domena publiczna/http://mbc.cyfrowemazowsze.pl/dlibra/doccontent?id=54217

Lucyna Ćwierczakiewiczowa

Kuchnia Lucyny Ćwierczakiewiczowej była kuchnią dla klasy ziemiańskiej, która miała służbę i było ją stać na wystawne obiady. Jeden obiad składał się nawet z 6 posiłków. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć więcej ciekawostek o „królowej obiadów”.

2 z 7
Lucyna Ćwierczakiewiczowa proponowała obiady dla klasy...
fot. Andrzej Banas/PolskaPress/ilustracyjne

Lucyna Ćwierczakiewiczowa opisywała różnorodne zupy

Lucyna Ćwierczakiewiczowa proponowała obiady dla klasy średniej z XIX wieku.

3 z 7
Zupa biała z perłową kaszą z  „365 obiadów za pięć złotych”
fot. domena publiczna/polona.pl

Zupa biała z perłową kaszą z „365 obiadów za pięć złotych”

4 z 7
„365 obiadów za pięć złotych” wydano po raz pierwszy w 1860 roku
fot. domena publiczna/ https://polona.pl/item/365-obiadow-za-piec-zlotych

„365 obiadów za pięć złotych” wydano po raz pierwszy w 1860 roku

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek