1 z 7
Przewijaj galerię w dół

fot. domena publiczna/http://mbc.cyfrowemazowsze.pl/dlibra/doccontent?id=54217
Lucyna Ćwierczakiewiczowa
Kuchnia Lucyny Ćwierczakiewiczowej była kuchnią dla klasy ziemiańskiej, która miała służbę i było ją stać na wystawne obiady. Jeden obiad składał się nawet z 6 posiłków. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć więcej ciekawostek o „królowej obiadów”.
2 z 7

fot. Andrzej Banas/PolskaPress/ilustracyjne
Lucyna Ćwierczakiewiczowa opisywała różnorodne zupy
Lucyna Ćwierczakiewiczowa proponowała obiady dla klasy średniej z XIX wieku.
3 z 7

fot. domena publiczna/polona.pl
Zupa biała z perłową kaszą z „365 obiadów za pięć złotych”
4 z 7

fot. domena publiczna/ https://polona.pl/item/365-obiadow-za-piec-zlotych