1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Sos balsamiczny
Sprawdź, jak przygotować pyszny i wyrazisty sos balsamiczny do sałatki. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Sos balsamiczny. Krok 1
Potrzebujesz dobrej jakości octu balsamicznego. Ma on ciemny kolor i słodko-kwaśny smak.
3 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Sos balsamiczny. Krok 2
Wlej kilka łyżek octu do miseczki. Dodaj łyżeczkę płynnego miodu.
4 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Sos balsamiczny. Krok 3
Dodaj także łyżeczkę musztardy. Możesz wybrać dowolną musztardę, w ulubionym smaku. Ja wybrałam sarepską ostrą. Świetnie smakuje także musztarda miodowa i francuska.