1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczynska
Bigos z kapusty kiszonej. Przepis
Zobacz oryginalny przepis na bigos. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 10

fot. pixabay.com
Bigos z kapusty kiszonej. Krok 1
Przygotowanie bigosu zacznij od odciśnięcia kapusty kiszonej. Jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją dodatkowo przepłukać. Następnie zalej kapustę wodą i gotuj na wolnym ogniu przez 45 min.
3 z 10

fot. pixabay.com
Bigos z kapusty kiszonej. Krok 2
Suszone grzyby dokładnie wypłucz. Zalej je wrzącą wodą i poczekaj chwilę, aż zmiękną. Pokrój i dodaj do kapusty. Przygotuj także mięsne dodatki: kiełbasę obierz ze skórki i pokrój, pokrój także mięso.
4 z 10

fot. pixabay.com
Bigos z kapusty kiszonej. Krok 3
Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na patelni na oleju. Dodaj mięso i kiełbasę i podsmaż do zrumienienia.