1 z 10
Przewijaj galerię w dół
Zobacz oryginalny przepis na bigos. Kliknij galerię i...
fot. Katarzyna Puczynska

Bigos z kapusty kiszonej. Przepis

Zobacz oryginalny przepis na bigos. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 10
Przygotowanie bigosu zacznij od odciśnięcia kapusty...
fot. pixabay.com

Bigos z kapusty kiszonej. Krok 1

Przygotowanie bigosu zacznij od odciśnięcia kapusty kiszonej. Jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją dodatkowo przepłukać. Następnie zalej kapustę wodą i gotuj na wolnym ogniu przez 45 min.

3 z 10
Suszone grzyby dokładnie wypłucz.  Zalej je wrzącą wodą i...
fot. pixabay.com

Bigos z kapusty kiszonej. Krok 2

Suszone grzyby dokładnie wypłucz. Zalej je wrzącą wodą i poczekaj chwilę, aż zmiękną. Pokrój i dodaj do kapusty. Przygotuj także mięsne dodatki: kiełbasę obierz ze skórki i pokrój, pokrój także mięso.

4 z 10
Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na patelni na oleju. Dodaj...
fot. pixabay.com

Bigos z kapusty kiszonej. Krok 3

Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na patelni na oleju. Dodaj mięso i kiełbasę i podsmaż do zrumienienia.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem