1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Piernik z kawą i orzechami
Pyszny i miękki piernik z kawą i orzechami laskowymi. Zobacz, jak go wykonać krok po kroku. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Piernik z orzechami i kawą
Zacznij od przygotowania orzechów. Podsmaż je na suchej patelni, następnie pocieraj o ręcznik papierowy, aż zaczną z nich schodzić skórki
3 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Piernik z orzechami laskowymi
Gotowe, pozbawione gorzkich skórek orzechy laskowe wystarczy pokroić na kawałki lub włożyć do woreczka na mrożonki i delikatnie potłuc wałkiem, lub tłuczkiem
4 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Piernik z orzechami laskowymi
W garnuszku rozpuszczamy masło, wodę, kawę, miód i przyprawy do piernika