1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Krem kajmakowy
Ten krem kajmakowy idealnie nadaje się do tortów i dekoracji słodkich wypieków. Smakuje wprost obłędnie! Zobacz, jak go zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Krem kajmakowy. Krok 1
Do przygotowania kremu potrzebujesz ok. 500 g (1 puszka) gotowej masy kajmakowej lub krówkowej. Możesz także zrobić ją samodzielnie, gotując w wodzie przez półtorej godziny puszkę mleka skondensowanego słodzonego.
3 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Krem kajmakowy. Krok 2
Zarówno masło jak i masa kajmakowa muszą mieć pokojową temperaturę. Wyjmij je godzinę wcześniej z lodówki. Zacznij miksować miękkie masło.
4 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Krem kajmakowy. Krok 3
Gdy masło będzie już puszyste, możesz zacząć dodawać po łyżce masy kajmakowej.