1 z 19
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z jabłkami „fale Dunaju”
Wypróbuj przepis na pyszne ciasto z jabłkami, kremem i czekoladą. Zobacz, jak przygotować „fale Dunaju”. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z jabłkami „fale Dunaju”. Przygotowanie
Do zrobienia ciasta potrzebujesz masła w temperaturze pokojowej. Najlepiej wyjmij go z lodówki na ok. godzinę przed pieczeniem.
3 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z jabłkami „fale Dunaju”. Krok 1
Umyj jabłka i obierz. Pokrój je na ćwiartki. Jeśli jabłka są duże, przekrój dodatkowo każdą ćwiartkę jeszcze raz na pół.
4 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto z jabłkami „fale Dunaju”. Krok 2
Utrzyj masło z cukrem i wanilią na puszystą, jasną masę.