5 z 12
Schłodzone ciasto podziel na dwie części. Pierwszą rozwałkuj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 3

Schłodzone ciasto podziel na dwie części. Pierwszą rozwałkuj i przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

6 z 12
Posmaruj ciasto powidłami śliwkowymi. Drugie ciasto...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 4

Posmaruj ciasto powidłami śliwkowymi. Drugie ciasto rozwałkuj na kształt blaszki i przełóż na wierzch mazurka. Ponakłuwaj je widelcem w kilku miejscach, by równo rosło.

7 z 12
Piecz ciasto w 180 stopniach przez około pół godziny. Gotowe...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 5

Piecz ciasto w 180 stopniach przez około pół godziny. Gotowe wyjmij z blachy i wystudź.

8 z 12
Przygotuj polewę: w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 6

Przygotuj polewę: w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę mleczną, czekoladę gorzką i masło. Polej mazurka polewą i udekoruj bakaliami.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie