5 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżówki z rabarbarem, budyniem i kruszonką. Krok 3
Do miski przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, cukier i wanilię.
Jajka rozbij, przełóż żółtka do miseczki i wymieszaj widelcem.
6 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżówki z rabarbarem, budyniem i kruszonką. Krok 4
Masło roztop w garnuszku. Mleko ppodgrzej.
7 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżówki z rabarbarem, budyniem i kruszonką. Krok 5
Do mąki wlej drożdże, dodaj mleko, żółtka i masło. Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 45 minut.
8 z 20

fot. Katarzyna Puczyńska
Drożdżówki z rabarbarem, budyniem i kruszonką. Krok 6
Ugotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale przy użyciu 400 ml mleka.