1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Magda Weidner/Gazeta Lubuska/PolskaPress
Tradycyjne barwienie jajek
Do farbowania jajek do koszyczka wielkanocnego warto używać produktów spożywczych. Z nimi nie ma obawy, że jajka będą nadawać się do zjedzenia. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć produkty do barwienia jajek.
2 z 10

fot. Aneta Żurek/PolskaPress
Łupiny z cebuli
Najczęściej do barwienia jajek używa się łupin z cebuli. Wtedy mamy brązowy kolor na pisankach. Stosując czerwoną cebulę uzyskamy różowy odcień na jajkach.
3 z 10

fot. Aneta Zurek/PolskaPress/Gazeta Krakowska
Szpinak
Liście szpinaku nadają jajkom zielonego koloru.
4 z 10

fot. Janusz Wójtowicz/PolskaPress
Zielony kolor jajek
Jajka można też zabarwić na zielono przy pomocy liści pokrzywy.