1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Zobacz, jak zrobić śliwki marynowane w occie, według starej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Śliwki w occie

Zobacz, jak zrobić śliwki marynowane w occie, według starej receptury. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 12
Polecam sprawdzony przepis na śliwki w occie z „Kuchni...
fot. Katarzyna Puczyńska

Śliwki w occie. Przepis

Polecam sprawdzony przepis na śliwki w occie z „Kuchni polskiej” z 1975 roku. Mimo że wymaga nieco czasu i pracy, to naprawdę warto go wypróbować. Śliwki są wyraziste i przepyszne.

3 z 12
Potrzebujesz kilogram mało dojrzałych śliwek. Miękkie się...
fot. Katarzyna Puczyńska

Śliwki w occie. Krok 1

Potrzebujesz kilogram mało dojrzałych śliwek. Miękkie się nie nadają. Najlepiej wybrać twarde śliwki węgierki.

4 z 12
Umyj je i osusz. Są dwa sposoby: możesz je przekroić na pół...
fot. Katarzyna Puczyńska

Śliwki w occie. Krok 2

Umyj je i osusz. Są dwa sposoby: możesz je przekroić na pół i wyjąć pestki lub zrobić przetwory z całych owoców. Jeśli wybierasz drugie rozwiązanie, to nakłuj śliwki ostrym patyczkiem.

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem