5 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Rożki francuskie z jabłkami. Krok 3
Dopraw całość cukrem i cynamonem. Wymieszaj i przykry pokrywką. Duś ok. 5 minut, by się lekko rozpadły. Na koniec wymieszaj jabłka z mąką ziemniaczaną. Odstaw do wystudzenia.
6 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Rożki francuskie z jabłkami. Krok 4
Zimne ciasto francuskie pokrój na równe kwadraty. Na każdy połóż łyżkę jabłek. Zlep przeciwległe końce.
7 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Rożki francuskie z jabłkami. Krok 5
Przełóż rożki z jabłkami na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Opcjonalnie możesz je posypać także odrobiną cukru.
8 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Rożki francuskie z jabłkami. Krok 6
Piecz ciastka w dobrze nagrzanym piekarniku na 200 stopni, przez ok. 10 minut.