1 z 11
Przewijaj galerię w dół
Pamiętasz pyszne kruche ciastka z maszynki? Zobacz, jak...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka z maszynki

Pamiętasz pyszne kruche ciastka z maszynki? Zobacz, jak łatwo możesz je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 11
Przygotowanie ciastek zacznij od przesiania mąki na stolnice...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka z maszynki. Krok 1

Przygotowanie ciastek zacznij od przesiania mąki na stolnice i posiekania jej z zimnym masłem. Dodaj także smalec, cukier, wanilię i proszek do pieczenia. Całość dokładnie jeszcze raz posiekaj.

3 z 11
Następnie dodaj żółtka i śmietanę. Zetrzyj skórkę z cytryny...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka z maszynki. Krok 2

Następnie dodaj żółtka i śmietanę. Zetrzyj skórkę z cytryny i dodaj do ciasta. Zagnieć ciasto. Ma być dość twarde.

4 z 11
Niemal wszystko już gotowe. Teraz przeciśnij porcję ciasta...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka z maszynki. Krok 3

Niemal wszystko już gotowe. Teraz przeciśnij porcję ciasta przez maszynkę do mielenia, zaopatrzoną w końcówkę do ciastek.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka