1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Efektowne ciasto
Pyszny, pachnący czekoladą tort z kwaskowym dżemem i kakaową polewą. Zobacz przepis i nasze wskazówki krok po kroku, jak go przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Tort czekoladowy
Polecam przepis na tort, który zawsze się udaje. Czekoladowe ciasto jest wilgotne i nie wymaga nasączania. Wystarczy przełożyć je dżemem i udekorować polewą.
3 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Tort czekoladowy. Krok 1
Połamaną na kawałki czekoladę i masło rozpuść na małym ogniu, mieszając łyżką. Wystudź.
4 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Tort czekoladowy. Krok 2
Następnie rozdziel żółtka od białek do oddzielnych misek.
Ubij białka z połową szklanki cukru na sztywną pianę.