5 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Ryż na mleku. Krok 3
Gotuj ryż bez przykrycia, na małym ogniu przez ok. 15 minut. Danie jest gotowe, gdy ryż jest miękki i wchłonął niemal całe mleko.
6 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Ryż na mleku. Krok 4
Jeśli uważasz, że mleka jest za mało to dolej jeszcze pół szklanki i chwilę pogotuj. Ja lubię, gdy danie jest nieco płynne.
7 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Ryż na mleku. Krok 5
Zdejmij garnek z ognia. Dodaj miód lub inny słodki dodatek np. cukier waniliowy, syrop klonowy.
8 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Ryż na mleku. Krok 6
Dodaj do ryżu na mleku także masło lub olej kokosowy. Wymieszaj dokładnie.