5 z 12
Gotuj ryż bez przykrycia, na małym ogniu przez ok. 15 minut....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ryż na mleku. Krok 3

Gotuj ryż bez przykrycia, na małym ogniu przez ok. 15 minut. Danie jest gotowe, gdy ryż jest miękki i wchłonął niemal całe mleko.

6 z 12
Jeśli uważasz, że mleka jest za mało to dolej jeszcze pół...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ryż na mleku. Krok 4

Jeśli uważasz, że mleka jest za mało to dolej jeszcze pół szklanki i chwilę pogotuj. Ja lubię, gdy danie jest nieco płynne.

7 z 12
Zdejmij garnek z ognia. Dodaj miód lub inny słodki dodatek...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ryż na mleku. Krok 5

Zdejmij garnek z ognia. Dodaj miód lub inny słodki dodatek np. cukier waniliowy, syrop klonowy.

8 z 12
Dodaj do ryżu na mleku także masło lub olej kokosowy....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ryż na mleku. Krok 6

Dodaj do ryżu na mleku także masło lub olej kokosowy. Wymieszaj dokładnie.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

Zobacz również

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik