1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. materiały wydawnictwa Purple Book/ fot. Najka Photography
Paweł Płaczek
Domowe pieczywo o poranku to najlepszy początek dnia. Paweł Płaczek podpowiada, jak samodzielnie upiec chleb żytni mieszany na zakwasie.
2 z 11

fot. materiały wydawnictwa Purple Book/ fot. Najka Photography
Paweł Płaczek
Paweł Płaczek to pasjonat kulinariów i prawdziwy znawca domowych wypieków. Swoimi przepisami dzieli się w mediach społecznościowych oraz na blogu.
3 z 11

fot. materiały wydawnictwa Purple Book/ fot. Najka Photography
Okładka książki
Jest także autorem książek kulinarnych: „Warszawa da się zjeść”, cyklu „Kuchnia wyjątkowych smaków” oraz „Domowa piekarnia”.
4 z 11

fot. materiały wydawnictwa Purple Book/ fot. Najka Photography
Chleb
Do wypieku chleba z przepisu Pawła Płaczka potrzebny jest zakwas. Możesz przygotować go samodzielnie. Wymieszaj w słoiku 100 g mąki żytniej i 100 g wody, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce. Zakwas dokarmiaj wodą i mąką przez kilka dni.