5 z 19
Rozpuść 60 g masła i odstaw, by przestygło. Do dużej miski...
fot. Katarzyna Puczyńska

Rozpuść 60 g masła i odstaw, by przestygło. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj cukier, szczyptę soli, drożdże i 80 ml ciepłej wody.

6 z 19
Wymieszaj całość początkowo łyżką, aż składniki się połączą
fot. Katarzyna Puczyńska

Wymieszaj całość początkowo łyżką, aż składniki się połączą

7 z 19
Wlej rozpuszczone masło i wyrabiaj ciasto ręcznie przez ok....
fot. Katarzyna Puczyńska

Wlej rozpuszczone masło i wyrabiaj ciasto ręcznie przez ok. 5 min.

8 z 19
Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na ok. 30 min.
fot. Katarzyna Puczyńska

Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na ok. 30 min.

Pozostało jeszcze 10 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik