1 z 6
Przewijaj galerię w dół
Tradycyjny gzik podany na ugotowanych w mundurkach...
fot. Anna Daniluk

Gzik do ziemniaków

Tradycyjny gzik podany na ugotowanych w mundurkach ziemniakach można polać olejem lnianym tłoczonym na zimno. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania.

2 z 6
Do tradycyjnego gziku wykorzystuje się tłusty twaróg.
fot. Anna Daniluk

Twaróg do gziku

Do tradycyjnego gziku wykorzystuje się tłusty twaróg.

3 z 6
Gzik powstaje z twarogu wymieszanego ze kwaśną śmietaną....
fot. Anna Daniluk

Twaróg ze śmietaną

Gzik powstaje z twarogu wymieszanego ze kwaśną śmietaną. Dobrze sprawdza się ta o 18 – procentowej zawartości tłuszczu.

4 z 6
Tradycyjny gzik nie wymaga wielu przypraw. Najczęściej jest...
fot. Anna Daniluk

Przyprawy do gziku

Tradycyjny gzik nie wymaga wielu przypraw. Najczęściej jest to sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i posiekana cebula.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA