1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Pyszny, orzeźwiający i prawdziwie wiosenny chłodnik z...
fot. Katarzyna Puczyńska

Chłodnik gotowy

Pyszny, orzeźwiający i prawdziwie wiosenny chłodnik z botwiny. Sprawdź, jak go przygotować. Kliknij galerię i oglądaj zdjęcia.

2 z 7
Ugotuj jajka na twardo. Warzywa umyj i osusz.
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo. Warzywa umyj i osusz.

3 z 7
Botwinę drobno posiekaj. Przełóż do dużego garnka, zalej 2...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 2

Botwinę drobno posiekaj. Przełóż do dużego garnka, zalej 2 szklankami bulionu warzywnego lub wody i gotuj ok. 10 minut. Przestudź. Ogórka, rzodkiewkę i koperek drobno posiekaj.

4 z 7
Do przestudzonej botwiny z bulionem dodaj kefir i zsiadłe...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 3

Do przestudzonej botwiny z bulionem dodaj kefir i zsiadłe mleko oraz warzywa. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek