1 z 7
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Chłodnik gotowy
Pyszny, orzeźwiający i prawdziwie wiosenny chłodnik z botwiny. Sprawdź, jak go przygotować. Kliknij galerię i oglądaj zdjęcia.
2 z 7

fot. Katarzyna Puczyńska
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo. Warzywa umyj i osusz.
3 z 7

fot. Katarzyna Puczyńska
Krok 2
Botwinę drobno posiekaj. Przełóż do dużego garnka, zalej 2 szklankami bulionu warzywnego lub wody i gotuj ok. 10 minut. Przestudź. Ogórka, rzodkiewkę i koperek drobno posiekaj.
4 z 7

fot. Katarzyna Puczyńska
Krok 3
Do przestudzonej botwiny z bulionem dodaj kefir i zsiadłe mleko oraz warzywa. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku.