1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Pyszny, orzeźwiający i prawdziwie wiosenny chłodnik z...
fot. Katarzyna Puczyńska

Chłodnik gotowy

Pyszny, orzeźwiający i prawdziwie wiosenny chłodnik z botwiny. Sprawdź, jak go przygotować. Kliknij galerię i oglądaj zdjęcia.

2 z 7
Ugotuj jajka na twardo. Warzywa umyj i osusz.
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo. Warzywa umyj i osusz.

3 z 7
Botwinę drobno posiekaj. Przełóż do dużego garnka, zalej 2...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 2

Botwinę drobno posiekaj. Przełóż do dużego garnka, zalej 2 szklankami bulionu warzywnego lub wody i gotuj ok. 10 minut. Przestudź. Ogórka, rzodkiewkę i koperek drobno posiekaj.

4 z 7
Do przestudzonej botwiny z bulionem dodaj kefir i zsiadłe...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 3

Do przestudzonej botwiny z bulionem dodaj kefir i zsiadłe mleko oraz warzywa. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA